Het mooie van Malta!

Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes!

pic

Ik heb inmiddels half Malta al gezien en begin me een beetje thuis te voelen. Afgelopen dinsdag ben ik samen met een Nederlandse leraar een hapje gaan eten bij een paar studenten van hem. Dit zijn allemaal Nederlanders en zijn erg gastvrij! Het eten was heerlijk! (wraps!) Ze hebben een veel grotere kamer dan ik heb en ze delen hem met allemaal Nederlanders plus een Japanner en een Koreaan.

Het grootste balkon dat ik ooit in mijn leven ben tegengekomen!

Op de bovenste etage wonen Jan Muller en Michiel van Veldhuizen. Ze hebben verreweg het grootste balkon dat ik ooit in mijn leven ben tegengekomen! Hier wilde ik ook wel tussen wonen en dit ging ik dan ook direct regelen bij Simon Agius (Stage begelijder bij ESE Malta). Dit bleek totaal geen probleem te zijn en het werdt direct geregeld! Ik zou aankomende Zondag om 13:00 worden opgehaald vanaf mijn apartement.

In Malta hebben ze een rare gang van zaken.. Zo vinden ze het doodnormaal als je 2 uur te laat in de klas komt. (Hier wordt dan ook veel misbruik van gemaakt) De bussen rijden hier wanneer ze er zin in hebben en van bustijden hebben ze nog nooit gehoord! Als je dan eindelijk de bus hebt gepakt kun je voor €2,60 het complete eiland rond rijden + ongelimiteerd overstappen. Een weekabbonoment kost je €9,00. Van een fiets hebben ze hier nog nooit gehoord! Wel van auto's! Want Malta telt namelijk 400,000 inwoners en 350,000 auto's dus elke straat en wijk staat vol geparkeerd met auto's.

Het is vandaag Donderdag en dat betekent dat ik me moet voorbereiden op het weekend vol stap plezier en me vooral moet klaarmaken voor mijn stage! Tevens wordt het geen uitslapen voor mij want moet om 13:00 klaar staan voor mijn verhuizing.

Temp: 19 graden