Groen voor mijn ogen!

Toch een soort van flashback

pic

Daar had ik best wel last van op het moment dat ik deze ruimte binnenliep. Omdat we bij ons op school precies dezelfde ruimte hebben was ik het zo gewend dat ik elk moment weer de klas in kon lopen. Maar helaas kon dat natuurlijk niet..

Toch voelde het heel vertrouwd aan en omdat ik er al behoorlijk wat ervaring mee heb mocht ik dit project filmen met een Canon 5D MkII. Het betrof een aantal kinderen die in de camera moesten kijken terwijl de camera op een dolly van links naar rechts rolde. De groene achtergrondkleur wordt dan in de computer transparant gemaakt en er kan vervolgens een andere achtergrond geplaatst worden.

Een voorbeeld is Hier te zien.

Het werken met kinderen vereist veel geduld.

Dit is vooral waar als het kinderen van een jaar of 4 betreft. Deze willen alleen maar in actie komen als er een reep chocola voor hun neus wordt gehouden. Net zo als een wortel voor de neus van een paard.

We hebben in totaal meer dan 2 uur over 1 shot gedaan en dat vreet aan je zenuwen. Gelukkig hebben we alle shots erop gekregen en mag ik ook het computerwerk erna doen. Als het eindresultaat klaar is zet ik het op mijn blog.