Mijn eerste dag op Malta!

In het vliegtuig

pic

In het vliegtuig opweg naar Malta kreeg ik het toch wel even zenuwachtig hoor.. Maar gelukkig had ik een plekje bij het raam. Iets wat mij toch wel rustiger maakt. De piloot doet zijn ding en roept om dat we naar Malta gaan en dat het daar zo'n 21 graden is! Dat is natuurlijk een leuk vooruitzicht! Toen we begonnen te rollen kreeg ik het best moeilijk.. Ik dacht:

Ik kom hier over 20 weken pas weer terug! Hoe ga ik mij in hemelsnaam redden helemaal alleen??

Gelukkig is de vlucht goed gegaan en we zijn weer veilig geland. (filmpje) Toen moesten we natuurlijk uit het vliegtuig. Gewoon via de trap want zo modern zijn ze hier niet. Hup in de bus naar de terminal waar mijn koffer op mij staat te wachten. In de bus hoor ik alleen maar nederlanders dus ik voel me nog een beetje thuis. Maar eenmaal in de terminal wordt dat steeds minder nederlands en steeds meer een taal waarvan de letters niet eens in ons alfabet voorkomen! Ik krijg de zenuwen! Hopelijk is mijn koffer mee gekomen!

Tuurlijk is mijn koffer mee genomen! Want ik zag hem al vrij snel aankomen. Nu door de douane en zoeken naar de ESE Meneer/Mevrouw. Die stond aan het einde van de gang op mij te wachten met een bordje: "Berend Johannes Hugo Lageman" -_-

Ik meld mij bij die vrouw en ze maakt een foto van mij voor mijn schoolpas. We gaan het busje in en daar ontmoet ik Jan Muller! Een goede vriend die ik later nog zou tegen komen. Ik stap uit bij mijn apartement (Meridijan Residence) en ga naar binnen. Vicento (De receptionist) staat op mij te wachten en we gaan naar boven.

Als ik eenmaal mijn kamer binnenstap is er niemand. Alleen spullen die verspreid liggen! Ik zie een laptop, Lege glazen, een koude pizza en een sok. Nergens een teken van leven te vinden. Totdat er opeens een slaapkamerdeur opengaat. Een duffe kop stapt naar buiten en vraagt in gebrekkig engels met een russisch accent wie ik ben!? Ik zeg dat ik nieuw ben en zijn nieuwe huisgenoot ben. Hij vindt het allemaal wel best en gaat weer naar binnen. 5 minuten later komt zijn russische vriendin naar buiten zetten. (1 keer raden wat die aan het doen waren met hun twee├źn in een slaapkamer om half 4 smiddag's) Ze was aardig en vroeg of ik ook wat eten wilde. Ik zei natuurlijk ja! Vervolgens ben ik mijn kamer gaan inrichten en heb ik naar huis gebeld waarna een emotioneel gesprek ontstond. Ik wilde zo snel mogelijk weer naar huis!!!